Tour door de Jordaan

Tour door de Jordaan

Eén van de bekendste wijken van onze hoofdstad is de Jordaan. Deze wijk is ook erg in trek bij toeristen en daarom kun je als bezoeker meegaan op een tour, die je langs alle bekende en mooie plekjes leidt. Hieronder een klein voorproefje!

De Jordaan stond vroeger bekend als een relatief ‘arme’ wijk. De mensen hadden niet veel geld, maar waren wel rijk als het ging om muziek! Veel ‘smartlappen’ hebben hun oorsprong dit gedeelte van Mokum, zoals de binnenstad van Amsterdam ook wel liefkozend wordt genoemd.

Kroegen

Een populaire stop tijdens deze tour is de beroemde kroeg uit de televisieserie Baantjer. De plek waar rechercheur de Cock vaak te vinden was en ook meestal de oplossing vond voor de zaak waar hij aan werkte. Een aanrader voor fans van de serie, maar ook voor buitenlandse toeristen die nog nooit van de Cock ‘met C-O-C-K’ gehoord hebben!

Gids

Natuurlijk kun je ook zelf met familie of vrienden de buurt verkennen, maar tijdens een tour met een gids kom je dingen te weten, die je anders niet te horen zou krijgen. Hoe dan ook, een bezoek aan de hoofdstad van ons land is eigenlijk niet compleet zonder een wandeling door de Jordaan!