Uitgaan in de Jordaan

Amsterdam is een van de weinige steden van Nederland waar je elke avond kunt uitgaan. Elke avond is er een gezellige drukte in de stad. De stad kent een uitgebreid en kwalitatief goed uitgaansleven. Er zijn niet alleen hippe clubs, trendy restaurants, maar ook gezellige barretjes en rustige kroegjes. Ook in de Jordaan, de gezelligste wijk van Amsterdam, is het een bruisend uitgaansleven.

De Jordaan is natuurlijk in de eerste plaats bekend om zijn bruine cafeetjes. Hiervan zijn er vele te vinden. Om een avondje gezellig onder de echte Amsterdammers te vertoeven onder het genot van een borreltje of een biertje. Beide kan natuurlijk ook, neem dan de bekende kopstoot, een combinatie van jenever en bier. In de cafés wordt regelmatig live muziek gespeeld. Meestal is dit het Amsterdamse levenslied, dat zo bekend is geworden door de zangers uit deze buurt. Namen als Andre Hazes en Johnny Jordaan zijn geboren en getogen in de Jordaan en zijn hun carrière begonnen in de plaatselijke kroegjes. Dus wie weet, ben je bij een optreden van een zanger of zangeres die later nog heel bekend gaat worden!

Natuurlijk kun je ook lekker eten in de Jordaan. Er zijn vele soorten eetgelegenheden te vinden. Van een budget eetcafé tot een culinaire pareltjes. Met kinderen is pannenkoeken eten aan de Prinsengracht een goede keuze. Er zijn heel veel soorten en er heerst een gezellige sfeer. Bekend is het heerlijke Italiaans eten, al decennia lang een begrip. Maar ook voor bijzondere, hippe restaurants is de Jordaan een prima plek. Er zijn veel biologische tentjes te vinden. Ook restaurants met een bijzonder concept, zoals zelf je eten opscheppen zijn er te vinden. Ook huiskamerrestaurants, waar je eet wat de pot schaft, groeien in populariteit. Er zijn er genoeg te vinden. In de Jordaan kan je ook prima buitenlands eten. Vertoef in buitenlandse sferen in hartje Amsterdam. Niet alleen Italiaans, maar wat te denken van Mexicaaans, Thais of Afrikaans of een van de vele andere etnische restaurantjes?

Johnny Jordaan plein